Over MediaSwitch

MediaSwitch is in mei 2012 opgericht door Eliane Groenendijk. Ik stel me graag aan u voor!

Introductie
Mijn fascinatie voor jeugd en nieuwe media begon in 2002, toen ik werkzaam was als medewerker gezondheidsvoorlichting en –opvoeding bij de GGD in Leiden. Ik was verantwoordelijk voor de uitvoer van preventieprojecten op het gebied van seksualiteit (veilig vrijen, seksuele & relationele vorming en loverboys) en genotmiddelen in het primair en voortgezet (speciaal) onderwijs. Ik gaf voorlichting, ouderavonden en gastlessen, trainde docenten en jongerenwerkers en fungeerde als vraagbaak voor professionals en opvoeders.

Internetopvoeding
Met de opkomst van nieuwe media kreeg ik steeds meer vragen over internetopvoeding. Of ik een ouderavond over de gevaren van internet kon verzorgen? Of een gastles over MSN? De scholen worstelden met mobieltjes in de klas en online grensoverschrijdend gedrag. Ik kreeg ook vragen binnen over cyberpesten, webcamseks en digitale kinderlokkers. Helaas had ik binnen mijn takenpakket geen tijd over om hiermee aan de slag te gaan. Om de vragers toch iets te kunnen bieden, schafte ik ten behoeve van het Documentatiecentrum van de GGD boekjes aan van De Kinderconsument en Mijn Kind Online en schreef ik artikelen over internetopvoeding voor schoolkranten. Van een beroep als 'mediacoach' had ik op dat moment nog nooit gehoord.

Communicatie
In 2008 maakte ik een switch naar het vak communicatie. Ik bleef nieuws over jeugd en nieuwe media volgen. En niet onbelangrijk: ik werd actief op Hyves, Twitter, Blogspot, Facebook en LinkedIn. Na enkele jaren als webredacteur en tekstschrijver te hebben gewerkt, werd ik in 2011 wegbezuinigd. Leuk is anders, maar het gaf ook ruimte voor een sprong in het diepe. Datzelfde jaar besloot ik de opleiding voor mediacoach te gaan volgen. Mijn beroepsmatige focus kwam op mediawijsheid en mediaopvoeding te liggen. 

Mediacoach
Inmiddels heb ik mijn eigen eenvrouwszaak: MediaSwitch. Voor onderwijs, jeugdgezondheidszorg, zorg & welzijnsorganisaties, bibliotheken, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang et cetera sta ik als mediacoach klaar voor vragen, tips, adviezen en ondersteuning op het gebied van jeugd en mediawijsheid. Je kunt bij mij terecht voor: voorlichting & advies, thema-avonden, workshops, gastlessen of bijscholing van professionals. Daarnaast werk ik één dag in de week als mediacoach bij de Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam-Voorburg.

Interesse?
Vragen staat vrij! Neem contact met me op en informeer naar de mogelijkheden. Of maak meteen een afspraak voor een (gratis) oriënterend gesprek.

Kijk voor mijn curriculum vitae op LinkedIn.

tuxpi.com.1378468870.jpg