Scholen

De online wereld is versmolten met het dagelijkse leven van kinderen en jongeren. Online en offline vloeien moeiteloos in elkaar over. Het medialandschap verandert snel, trends en hypes volgen elkaar vlot op. Het is voor veel volwassen lastig om deze veranderingen bij te benen. En het roept allerlei vragen op. Welke nieuwe (sociale) media zijn er eigenlijk? Hoe gaat de jeugd met die media om? Wat moet je hierover als ouder of leerkracht weten en kunnen? Hoeveel beeldschermtijd is verantwoord? Hoe zit het met sociale media, gamen en seks op internet? En digitale kinderlokkers, online privacy of pesten? Dergelijke vragen kunnen tijdens een ouderavond, workshop of training worden beantwoord.

Aanbod voor scholen
MediaSwitch heeft diverse producten over het thema mediawijsheid in haar aanbod:

Maatwerk voor iedere school
Mediawijsheid is een breed onderwerp. Kant en klare onderwijsproducten verouderen snel. MediaSwitch levert daarom zoveel mogelijk maatwerk afgestemd op de wensen en behoeften van uw school. Onderwerpen die aan bod kunnen komen: veilig internetten, sociale media, online imago, netetiquette, online privacy, educatieve apps, online (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, gamen, informatievaardigheden (zoeken op internet), online pesten (de lijst is oneindig!) en uiteraard tips & tricks rond mediaopvoeding.

Meer informatie
Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Bel 06-40072230 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Quotes uit: rapport 'Samen doen, samen zijn', Now it's our time 2012