Bijscholing teams

Internet, sociale media, mobieltjes, apps en games zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Voor onze jeugd al helemaal niet! Ook al ben je zelf niet met internet opgegroeid, wanneer je met kinderen werkt, zul je je toch moeten verdiepen in hun online leefwereld. Meer weten? Organiseer een bijscholing voor uw team!

Training
In één dagdeel leren onderwijsprofessionals onder meer welke (sociale) media en profielsites er zijn, hoe de WIFI-generatie communiceert en hoe je voor- en nadelen van internet en online media in de klas bespreekbaar maakt. Er wordt aandacht besteed aan thema's als cyberpesten, digitale weerbaarheid en internetprivacy. Ook online beeldvorming, seks op internet en gamen komen aan bod. De training is maatwerk en wordt inhoudelijk zoveel mogelijk afgestemd op de vragen en behoeften die leven in het team.

Liever een kortdurende bijscholing? Organiseer dan eens een mediawijze workshop! Klik hier voor de opties.

Inspiratieworkshop
Naast een mediawijze training of workshop kan een school ook kiezen voor een andere invulling. Zoals de uitdaging om sociale media in te zetten in het onderwijs. Bijna alle kinderen hebben een mobiele telefoon. Op school moet deze uit of op stil en de regels zijn vaak streng bij overtreding ervan. Nog maar weinig scholen gebruiken mobieltjes in de klas als educatieve toepassing. Terwijl er veel mogelijk is! De leerlingen vinden een Bring Your Own Device (BYOD) activiteit in de klas fantastisch.

Twitter, Instagram of Pinterest
Het is wellicht even wennen, maar u kunt uw lessen opfrissen en vernieuwen door de inzet van sociale media zoals Twitter, Instagram en Pinterest. In deze inspiratieworkshop verkent u in vogelvlucht de mogelijkheden van sociale media in uw klas. Hoe kun je mobieltjes gebruiken in je les? Welke werkvormen zijn er mogelijk? En heel praktisch: hoe maak ik zo'n account aan? Informeer naar de mogelijkheden!

Kijktip: Tien redenen om Twitter in de klas te gebruiken. Filmpje van leerkracht Koen Steeman van OBS 'T Startblok die met Twitter werkt in groep 7. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tieners met devices

Quotes uit: rapport 'Samen doen, samen zijn', Now it's our time 2012