Hollywood in de Klas

Al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw sluiten achtste groepers hun basisschoolcarrière af met de schoolmusical. Dat kan veel origineler! Doe dit schooljaar mee met Hollywood in de Klas (HIDK) en maak met groep 8 een eindfilm: een mooi aandenken aan de schooltijd in de vorm van een echte speelfilm gemaakt door de klas. Kinderen leren via het online lesmateriaal in het FilmLab over o.a. de theorie van film, opnames maken en camera-acteren.

Filmfestival
Groep 7 of 8 kan ook meedoen met het HIDK Filmfestival, waarvoor leerlingen met elkaar een korte film van max. 5 minuten maken. De kinderen verzinnen zelf een onderwerp voor hun film, schrijven het script, tekenen de decors, verdelen de rollen en filmen de scenes. Een professionele filmcoach begeleidt de klas en zorgt voor de eindmontage. Succes gegarandeerd! 

Unicef Kinderrechten Filmfestival
MediaSwitch werkt sinds 2012 mee aan aan dit grootste en leukste filmeducatieproject van Nederland. Het Jeugdjournaal maakte een geweldige reportage van de landelijke finale van het Unicef Kinderrechten Filmfestival, de Unicef-editie van HIDK (met alleen films over kinderrechten). De finale van schooljaar 2013-2014 op 20 juni 2014 in Pathé Tuschinski in Amsterdam was een groot succes! Bekijk het filmpje:

Interesse in Hollywood in de Klas? Stuur een mailtje naar Filip Braams of kijk op www.hollywoodindeklas.nl

 

 

 

 

 

Film Educatie Prijs 2008