Organisaties

De gemiddelde Nederlander is in zijn vrije tijd meer dan drie uur per dag online. Internet is een primaire levensbehoefte geworden (universiteit Twente, 2011). Voor de generatie die nu opgroeit, is online zijn onlosmakelijk verbonden met hun dagelijks leven. Online contact is voor hen net zo echt als contact In Real Life (IRL). Ze weten niet hoe onze wereld er uitzag zonder wifi, zonder commerciële TV en zonder mobiele telefoon. Dat is wel het referentiekader van veel professionals die met 'de jeugd' werkt. Ze vinden het lastig om aansluiting te vinden, hun kennis schiet tekort of mediavaardigheden ontbreken. Als professional die met kinderen of jongeren werkt ontkom je er niet aan die kennis bij te spijkeren. En het is nog leuk ook!

Voor wie?
Het aanbod deskundigheidsbevordering van MediaSwitch is bestemd voor iedereen die met en/of voor kinderen en jongeren werkt. Doelgroepen: GGD’en, Centra voor Jeugd & Gezin, (jeugd)gezondheidszorg, jeugd- en jongerenwerk, jeugdhulpverlening, opvoedbureaus, kinderopvang, welzijnsorganisaties, bibliotheken, onderwijs-adviesdiensten, culturele instellingen et cetera.

Bijscholing
MediaSwitch kan voor u en uw collega's een mediawijze training (dagdeel) of workshop(s) verzorgen. Het thema mediawijsheid is erg breed. Daarom wordt een training of workshop zoveel mogelijk op maat gemaakt en inhoudelijk zoveel mogelijk afgestemd op de vragen die leven in het team. Het is ook mogelijk te kiezen voor een of meerdere workshops waarin een bepaald thema wordt uitgelicht. Informeer naar de mogelijkheden.

NIEUW: introductie workshops Facebook en Pinterest voor kleine zelfstandigen en cultureel ondernemers. Meer info hier.

Meer informatie
Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak voor een (gratis) oriënterend gesprek. Bel 06-40072230 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


 

Quotes uit: rapport 'Samen doen, samen zijn', Now it's our time 2012