Over MediaSwitch

Mijn naam is Eliane Groenendijk. Ik begon mijn eenvrouwszaak tijdens de kredietcrisis. In die tijd raakte ik van de ene op de andere dag m’n baan kwijt en kwam werkloos thuis te zitten. Het UWV wees me een coach toe, die me -ook niet-passende- vacatures stuurde waarop ik moest solliciteren. 350 reacties op een functie was in de tijd eerder regel dan uitzondering. Na een half jaar kansloos solliciteren was ik het zat. Had die werkcoach laatst niet iets gezegd over voor jezelf beginnen met behoud van uitkering? Ik trok de stoute schoenen aan en meldde me aan voor een zzp-startersbijeenkomst. Vrij snel daarna schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en was MediaSwitch een feit.

Creatief schrijven

Als kind schreef ik al schriftjes vol met verhalen. Met mijn ongebreidelde fantasie creëerde ik eigen wereldjes waarin het prettig vertoeven was. Uren en uren kon ik er zoet mee zijn. De boekjes – bijna een doos vol- liggen nog bij mijn ouders op zolder. Creativiteit en inlevingsvermogen horen bij me als chocolade en karamel-zeezout in m’n favoriete Tony Chocolonely reep. Voor een tekstschrijver zijn dat belangrijke positieve eigenschappen. In een gesprek zie ik meteen beeld bij jouw verhaal. Hierdoor schrijf ik altijd teksten die bij jou en/of je organisatie passen. Ik geef kleur aan jouw verhaal, waarmee jij vervolgens kan shinen.

Jouw tekst is mijn boterham

Dik tien jaar geleden redigeerde ik teksten voor een safe sekscampagne voor jonge homomannen. M’n collega was not amused. Zoveel wijzigingen, dat was niet de bedoeling! Zijn argument was: ‘iedereen is hier hoger opgeleid, dus we kunnen allemaal schrijven.’ Maar dat is niet zo. Teksten schrijven is een vak. Ik help mijn klanten en opdrachtgevers met allerlei soorten teksten. Die tekst zie ik als een boterham. Lever een boterham bij me aan, dan versier ik ‘m met lekkere ingrediënten. Ik kies deze zelf of jij bepaalt het beleg. Moet ik het brood zelf bakken? Ook dat kan! Of wil je dat ik eerst nog tarwe oogst, het graan dors en er meel van maak? No problemo, ik doe het voor je. Net zoals het deeg kneden en laten rijzen. Of het nu boterhammen of broodjes zijn, ik bak en beleg ze met dezelfde liefde en inzet. Zoete broodjes bak ik alleen niet ;-).

Meer info

Benieuwd naar wat ik voor jou en je organisatie kan bakken? Neem contact met me op en ik vertel het je graag. Of maak meteen een afspraak voor een (gratis) oriënterend gesprek. Een keer een echt broodje eten kan natuurlijk ook (update: na de coronacrisis).

Ga voor een overzicht van mijn opdrachtgevers naar de Klantenpagina. Kijk voor mijn curriculum vitae op LinkedIn.
De foto’s op deze website zijn van Justin Communications.

Spread the love