Tekst & redactie

Teksten schrijven….niet iedereen is er even goed in. Sommige mensen hebben er zelfs ronduit een hekel aan. Laat ik nu dol zijn op schrijven! En op spelen met taal en woorden. Ook handig als tekstschrijver: ik beschik over een goed ontwikkeld taalgevoel. De afgelopen 25 jaar heb ik heel wat schrijfmeters gemaakt. Voor mezelf, maar ook voor anderen. Met veel plezier en enthousiasme help ik jou (verder) met jouw korte of lange teksten.

Lekkere leesbare teksten

De meeste online lezers van nu zijn tamelijk lui. Dus ‘moet’ jouw tekst of document lekker leesbaar en to the point zijn. Of het nu gaat om een flyer, brochure of persbericht, webnieuws of een human interest artikel, een social mediapost of invite voor een event, een tekst moet je meteen bij de lurven pakken. Anders haakt je lezer af. Ik ben er voor jou om die (web-)teksten te maken of vlot te trekken. Ik geef bestaande teksten een redactionele oppepper of schrijf compleet nieuwe voor je.

Jouw ideale klant

De lezer van jouw tekst is jouw potentiële klant (of: cliënt, bezoeker, fan). Daarom schrijf ik bij voorkeur met jouw ideale klant in mijn achterhoofd. Samen bepalen we de inhoud en de beste tone of voice voor jouw teksten. Ik schrijf dus voor jou, maar ook met jou. Om zo gezamenlijk tot een mooi eindresultaat te komen: pakkende teksten met een kop en een staart, die lekker weglezen en de lezer een prettige leeservaring geeft.

Schrijfhulp

Je kunt mij ook inhuren als schrijfhulp. Een huis-tuin-en-keukenschrijfhulp wel te verstaan. Ik kan je helpen met het schrijven van een goede sollicitatiebrief en de opmaak van een overzichtelijk CV. Daarnaast schrijf en redigeer ik projectplannen en -evaluaties voor sociaal-maatschappelijke organisaties en help ik met subsidie-aanvragen en fondsenwerving. Ook doe ik grammaticale correcties van brieven, e-mails of andere officiële documenten. Tot slot doe ik ook de eindredactie van (kinder-)boeken en bachelor- en masterscripties.

Spread the love