Mijn cirkel van invloed

In coronatijd was ie me enorm tot steun: de cirkel van invloed. De methodiek (ik gebruikte de poster van Platform Mindset ๐ŸŒฑ) hielp me tijdens de pandemie met stress om te gaan. In die eerste maanden raakte ik bijna al mijn werk kwijt en moest ik zelfs coronasteun aanvragen. Vooral de lockdowns vond ik niรจt te doen. Door steeds de focus te weerleggen van dingen die ik niet kon beรฏnvloeden (zoals wat mensen geloven, denken of zeggen over corona) naar dingen waarop ik wel invloed had (zoals mijn mening, mijn grenzen en mijn gedrag) kon ik deze lastige periode beter aan.

Op dit moment is die cirkel van invloed weer urgent

Want ik ben woest. En bezorgd. En bang ook soms. De aarde warmt in rap tempo op en de wereld staat letterlijk en figuurlijk in brand. Er zijn oorlogen, er vindt niet eens zo heel ver hier vandaan een genocide plaats en extreemrechtse politici zijn in dit land aan de macht gekomen. Ik weet me af en toe gewoon geen raad met mijn machteloze gevoel. Hoe moet het verder met deze wereld? Komt het ooit nog goed? Wat moet ik in hemelsnaam doen?

Die laatste vraag wijzig ik in: wat kan ik doen?

Ook nu pas ik de cirkel van invloed weer toe. Op welke dingen kan ik een positieve invloed uitoefenen? Waarop heb ik geen invloed en โ€˜magโ€™ ik loslaten? In deze roerige tijden ben ik zo blij met en dankbaar voor het werk dat ik doe. Mijn werkzaamheden in het sociaal domein passen in mijn cirkel van invloed. Het geeft me naast focus en houvast, ook een goed gevoel en hoop voor de toekomst. En mโ€™n gevoel van machteloosheid wordt een ietsiepietsie minder.

In het sociaal domein wemelt het van de idealisten

En laat dat nou precies de mensensoort zijn met wie ik me graag omring. Positievelingen, die net als ik bezorgd zijn over de stand van Nederland (en de wereld) en de kunst van het omdenken beheersen. Denkend in mogelijkheden en daarbij obstakels niet uit de weg gaan. Aanpakkers die het verschil kunnen maken. Die geloven in mensen verbinden in plaats van uiteen drijven door afkomst, cultuur, religie, huidskleur of gender. En soms ook de barricaden opgaan om hun stem te laten horen.

Dat kloppende sociale hart bindt ons

Met ons werk willen we graag positieve impact maken. Op mensen, in de buurt, in de wijk en onze samenleving. Dat werk doen we niet voor niets. Ons hart klopt voor mensen in kwetsbare posities. Zij zijn de eersten die geraakt worden als de wereld in de fik staat. Als we het zelf voor elkaar konden krijgen, lieten we met eigen handen de wereld anders draaien.

We kunnen die wereld alleen samen de andere kant opsturen

Samen staan we sterk! Wat ik hierin kan betekenen is jullie boodschap helder communiceren. Jullie missie in begrijpelijke taal en helder beeld zo goed mogelijk verspreiden. In onze gemeenschappelijke cirkel van invloed opkomen voor die groepen waarvoor jouw organisatie staat. Laten we dit dan samen doen en met elkaar impact maken en onze cirkel van invloed vergroten! Meer weten? Stuur me een DM.

Spread the love