Zelfvertrouwen, inzicht en snelle samenwerking: het ‘functioneringsgesprek’ met mijn klanten

‘Ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen door onze samenwerking. Ik durf nu veel meer zelf op te pakken.’ Ik zat in een Zoommeeting met een van mijn favoriete klanten. Ik heb haar het afgelopen jaar ondersteund met fondsenwerving voor haar sociaal-maatschappelijke projecten. Ze vond het schrijven van de aanvragen erg spannend en dacht dat ze het niet zelf kon. Nu we samen aan een aantal projectplannen hadden gewerkt, voelde ze zich sterk en zeker genoeg om de volgende aanvragen zelf voor te bereiden en in te dienen.

Als zzp’er heb je geen jaarlijks functioneringsgesprek

Als eigen baas moet ik mezelf feedback geven over mijn werk en werkwijze. Daarom vind ik bedankjes van klanten altijd zo fijn, zeker als er complimentjes uit onverwachte hoek komen. Ik kan oprecht blij zijn met mijn prestaties, maar als een klant mij positieve feedback geeft, vind ik dat toch waardevoller. Zoals vorige maand toen ik een jeugdzorgprofessional had geïnterviewd voor een nieuwsbrief. De jeugdzorg in transitie is geen makkelijk onderwerp, kan ik je vertellen. Ik had me goed ingelezen, maar dat is geen garantie voor een goed interview. Na afloop mailde de geïnterviewde me dat ze het zo’n prettig gesprek had gevonden. En dat ze het knap vond dat ik me in zo’n korte tijd de materie had eigen gemaakt. Via e-mail kon ze helaas mijn konen niet zien. Die glommen namelijk van trots!

Mijn klanten geven me meer positieve feedback

Ik voel me als een vis in het water in de sector zorg en welzijn. Ik heb er heel wat jaren in gewerkt; als gezondheidsvoorlichter, als preventiemedewerker en gezondheidsbevorderaar, als copywriter en vanaf 2012 als freelance mediacoach en tekstschrijver. De mediacoaching heb ik drie jaar geleden aan de wilgen gehangen. Hierdoor kan ik me volledig focussen op mijn vak als tekstschrijver. Mijn achtergrond als trainer/coach komt goed van pas in de samenwerking met mijn klanten. Want dat coachen blijf ik stiekem toch een beetje doen. ‘Ik vind het prettig dat je ook toelicht waarom je bepaalde tekstuele keuzes maakt,’ zei een klant laatst tegen me. ‘Zo leer ik er zelf ook nog van wat van en denk ik na over wat ik eigenlijk wil communiceren.’

Juist die combi van schrijven en praktisch meelezen en -denken is mijn kracht

Ik doe het snel, vakkundig en met liefde. Dat merk je als je met mij samenwerkt. Vraag maar aan mijn klanten: die vormen mijn ‘baas’, hun feedback mijn functioneringsgesprek. Met mijn eenvrouwszaak MediaSwitch ontzorg ik organisaties in het sociaal domein met hun online en offline communicatiewerkzaamheden. Je kunt me invliegen voor je nieuwsbrief, een flyer of brochure en het schrijven van web- of campagneteksten. Maar ook voor het bedenken van sociale mediaposts, de eindredactie van artikelen of het redigeren van projectplannen ben je bij mij aan het goede adres. Wil je weten wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over op een terrasje onder het genot van een heerlijke cappuccino. Ik trakteer!

Spread the love