Samen staan we sterk

Together we’re strong! knalde er vanochtend uit m’n speakertjes. Al snel blèrde ik het refrein hardop mee. Als kind van de jaren tachtig zijn dit soort old skooldeuntjes onmiskenbaar verbonden met mijn jeugd. Mireille Mathieu, de Française met haar olijke bloempotkapsel, en Patrick Duffy, alias good guy Bobby Ewing, uit de Amerikaanse serie Dallas. Het onwaarschijnlijke duo playbackte deze hit in 1983 bij TopPop, het enige TV-programma waarvoor wij als kinderen mochten opblijven.

Together we’re strong, we can’t go wrong!

Samen zijn we sterk. En ook al heb ik weinig op met de muziek van Mireille en staat de heer Duffy niet in mijn top 100 van favoriete acteurs, met de boodschap van hun lied ben ik het helemaal eens! In het sociaal domein is samen het sleutelwoord. Samen maken we ons hard voor gelijke kansen voor kinderen. Samen zetten we ons in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen dragen we bij aan een rechtvaardiger samenleving, waarin ieder mens meetelt en meedoet.

Samen met het team

Als communicatieprofessional in het sociaal domein werk ik samen met sociaal-maatschappelijke organisaties en sociale ondernemingen. Dat samenwerken doe ik met individuele collega’s én samen met teams. Ook in deze hoedanigheid geldt: we doen het samen. En ook al ben ik freelancer, ik hoor bij deze teams en voel me verbonden met hen en met de missie van de organisatie. Samen werken we aan gezamenlijke doelen om de wereld een beetje beter, eerlijker en inclusiever te maken. Dat kunnen we alleen samen, met elkaar!

Negen redenen om het SAMEN te doen:

 1. Samen veel talent in huis
  En benut die talenten! Laat iedereen doen waar ze goed in zijn en besteed taken uit als het kan. Als je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zorgt dit voor een beter eindresultaat.
 2. Samen met en van elkaar leren
  Als team heb je allerlei expertises in huis. Profiteer daarvan, deel kennis en leer van elkaar. Past ook mooi bij  ‘een leven lang leren’.
 3. Samen is effectiever
  Bundel al die expertises en vaardigheden om je doelgroep zo goed mogelijk te ondersteunen, met heldere communicatie en een centraal aanspreekpunt.
 4. Samen meer mensen
  Met elkaar heb je een uitgebreid netwerk. Maak daar gebruik van! Verbind die netwerken met elkaar waar dat kan.  Zo vergroot je je netwerk en bereik je meer.
 5. Samen is niet alleen
  Als je samen in een team werkt, sta je er nooit alleen voor. Een prettig idee dat je altijd kunt terugvallen op je team voor hulp, advies of inspiratie.
 6. Samen is gezellig
  Soms is het fijn en ook nodig om even in stilte in je eentje te werken. Maar verder is werken in een team toch echt leuker en stimulerender dan alleen maar solitair bezig zijn.
 7. Samen groeien
  Door samenwerken, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Van iedere samenwerking steek je wel iets op. Die lessons learned neem je weer mee in je leven.
 8. Samen inspireren
  Samenwerken met gepassioneerde mensen is heerlijk. Als je elkaar kunt inspireren en creatief kunt stimuleren kom je samen tot de mooiste dingen of resultaten!
 9. Samen meer bereiken
  Het is een beetje een dooddoener én een waarheid als een koe: Samen bereik je veel meer dan in je eentje. Samen kun je trots zijn op de behaalde doelen of resultaten!

En om ome Patrick nog even songtekstueel te citeren:
Everyone has a different dream
Yours may not be the same as mine
But when we’re together
we can make them all come true
Together we’re strong!

Zucht ja, daar heb je dat oude liedje weer! Zit het refrein nu ook in jouw hoofd? En dreunt het ‘samen’ al een beetje door? Goed zo 😊! Als je een keertje wilt bespreken wat wij samen kunnen bereiken voor de PR & Communicatie van jouw organisatie of onderneming, schroom dan niet mij even een berichtje te sturen. Samen kunnen we meer bedenken dan alleen!

Spread the love