IJdeltuiterij in communicatieland

Lezers van mijn blogs en Instagramposts weten dat ik een naast een flinke dosis humor en zelfspot nog een poignante eigenschap heb: ijdelheid. Ja, ik geef het toe: ik ben een ijdeltuit. Al ben ik niet zo’n praalhansje dat ’s ochtends uren voor de spiegel staat. Sterker nog, ik gebruik weinig make-up en heb geen morning routine. Wat je van beauty influencers allemaal ‘moet’ -dikke lagen primer, foundation, concealer en poeder als finishing touch- is niet aan mij besteed. ’s Ochtends heb ik in een paar minuten de kreukels uit mijn snuit gestreken. Dat verzin ik niet!

Wat betreft mijn kleding is het een ander verhaal

Al eerder blogde ik eens over mijn kledingsmaak, m’n voorliefde voor tea dresses en het combineren van stijlen. Erg prettig om fashion wise niet in een hokje gewurmd te worden. Ik draag wat ik leuk vind en trek aan waar ik op dat moment zin in heb. Een spijkerbroek of gebreide trui zal dat niet zijn. In een winterse coltrui zul je me ook niet zien. Net zo goed dat ik niet in mijn huispak over straat ga. En makkelijke schoenen? Die draag ik misschien, ooit, later als ik groot ben 😉.

Het is maar goed dat het in dit land niet zo vaak vriest

Want zo’n dikke gewatteerde pufferjas is vast heel comfy. Maar ik heb al een dekbed. In de winter wissel ik meerdere van m’n lievelingsjassen af. Al zou een gemiddeld mens deze mantels eerder als ‘tussenjassen’ beschouwen. Ik draag er altijd laagjes onder, want die kekke panterprintjes zijn niet echt eh… warm. Tot een graad of tien gaat het nog wel, maar zodra de buitentemperatuur verder daalt, bibber ik wat af. Dus ben ik liever binnen, soms ook nog met een extra fleece dekentje om voor extra warmte. Uiteraard wel in een kleur die goed bij m’n paarse velours bank past 🙂.

Ik verkies dus graag esthetiek boven praktisch

Het grappige is dat ik in mijn werk juist pragmatisch ben. Ik stel me zo flexibel mogelijk op voor mijn opdrachtgevers, denk in kansen en mogelijkheden en help mee met omdenken als dit nodig is. Ik verplaats me altijd in mijn klant en kijk hoe we samen de communicatiedoelen kunnen behalen. Als geen ander begrijp ik hoe belangrijk het is om de missie en kernwaarden van jouw organisatie te laten terugkomen in alles wat je doet, zowel online als offline. Of het nu gaat om teksten schrijven, visuele content maken of meedenken met de communicatiekoers, als communicatieprofessional kan ik jouw verhaal tot leven brengen. Uiteraard in de tone of voice en huisstijl van jouw organisatie! Wil jij samen iets moois creëren? Stuur me dan een berichtje via app of mail.

Spread the love