Wie blogt die blijft 😀

De vakantieperiode is een lekkere tijd om klusjes te doen. Zoals m’n website updaten, nieuwsbrieven lezen, webinars terugkijken, Instagramvolgers verwijderen en m’n mailbox opschonen. Tijdens het bijwerken van de MediaSwitch-website kwam ik erachter dat ik al drieënhalf jaar blogs schrijf. En ook al moet ik de inspiratie voor die verhalen soms uit mijn tenen halen, ik post iedere twee weken een artikel op mijn site. En die worden met veel plezier gelezen!

Voor mij is bloggen een prettig ‘moetje’

Niet alleen als middel om mensen naar mijn website te trekken, bloggen helpt ook voor de vindbaarheid in zoekmachines. Potentiële klanten kunnen op mijn site lezen of mijn schrijfstijl hun cup of tea is en of ik de persoon ben die ze zoeken voor hun communicatiewerk. Gelukkig vind ik blogs schrijven heerlijk om te doen! En dat enthousiasme breng ik weer over op opdrachtgevers; ik schrijf wekelijks een hoop teksten voor mijn klanten. Voor hen een opluchting en een taak minder, voor mij een fijne klus om mijn inkomen te verdienen.

Sinds anderhalf jaar blog ik me ook gek op LinkedIn

Als je lid bent van LinkedIn kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief die ik vanaf mijn bedrijfspagina verstuur. Iedere keer is het weer een feest om de reacties te lezen. Of nog leuker: als mensen je er live op aanspreken! Zoals laatst in de Hema toen ik een oud-collega tegen het lijf liep. Ik had haar zeker vijftien jaar niet gezien. Ze vertelde dat ze altijd zo vrolijk werd van mijn blogs. En dat ze mij er helemaal in herkende. Terwijl ik niet eens wist dat ze geabonneerd was op mijn nieuwsbrief! Dergelijke reacties zijn goud waard 😊.

Via mijn schrijfsels kom ik op de radar van potentiële klanten

Het geeft veel voldoening als mijn tekstuele geploeter haar vruchten afwerpt. Soms gaan er maanden overheen voordat een opdrachtgever contact met me opneemt. Als ik dan hoor dat ze via mijn blogs bij mij terecht zijn gekomen, glim ik van trots. En of die klanten nu een nieuwe flyer willen, ondersteuning bij het maken van social posts of even een creatieve communicatiesparringpartner kunnen gebruiken, ik ben er om die klussen op te pakken!

Hoe leuk is het dat ik zelf ook nog leer van m’n geblog!

Nieuwe onderwerpen en invalshoeken bedenken, up to date blijven en mijn kennis delen met anderen – het zijn onderdelen van mijn werk die ervoor zorgen dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik vind het heerlijk om te merken dat ik via mijn blogs een zaadje plant bij potentiële opdrachtgevers. En het is daarnaast een lekker gevoel om te weten dat mijn werk niet alleen gezien wordt, maar ook gewaardeerd. Ben jij geïnspireerd geraakt door mijn schrijfwerk en kan je wel wat hulp gebruiken bij jouw communicatie? Neem dan even contact met me op. Na jouw en/of mijn vakantie kunnen we bespreken wat je nodig hebt! Nooit meer een blog missen? Abonneer je dan op mijn LinkedIn-nieuwsbrief!

Spread the love