Ik heb een corgi crush!

Meer specifiek: op de Welsh corgi Pembroke. Vorig weekend spotte ik er nog eentje in onze straat. Ik zag hem in de verte al over de brug hobbelen. Mijn hart maakte een sprongetje. Dat verzin ik niet! Bij de aanblik van een corgi kan ik me meestal niet bedwingen. Ook nu niet. Ik liep het hondje tegemoet en knielde. Als een magneet ging mijn hand naar zijn grote hoofd. Ik moest dat olijke koppie gewoon aaien! Toen zijn ongecoupeerde staart begon te kwispelen, beleefde ik een corgigeluksmomentje.    

Ik voel verbondenheid met corgi’s

Een corgi is een kleine herdershond, met grote guitige oren en een onweerstaanbaar schattige snoet. Je kent corgi’s misschien wel uit de serie Downtown Abbey en van het Britse koningshuis. Queen Elisabeth omringde zich in haar koninklijke huishouden steevast met een zwerm van die trouwe viervoeters. Ze heeft er sinds 1945 maar liefst dertig gehad. Corgi’s staan laag op hun poten en zijn niet hoger dan een centimeter of 30. Ze hebben aanleg voor overgewicht, daarom mogen ze niet teveel eten en is voldoende beweging een must. Dat herken ik maar al te goed!

Bij ons thuis was het bepaald geen beestenboel

In mijn jeugd hadden we een aquarium met guppy’s in de woonkamer. Mijn oudste zus kreeg ooit een blauwe parkiet voor haar verjaardag. Het vogeltje lag op een goed moment morsdood in z’n kooi. De doodsoorzaak hebben we nooit ontdekt. De hamster van mijn andere zus was ook geen lang leven beschoren. Die rende zich letterlijk dood in haar looprad. Onze ‘aanvliegduif’ Snorkie had een open kooi aan de schutting. We bewaarden zijn voer in de tuinkast, met een muizenplaag als gevolg. Om te voorkomen dat Snorkie door de kater van de buren werd gegrepen, brachten we de inmiddels tamme duif al snel naar de kinderboerderij. Daar kon hij met soortgenootjes de omgeving onderschijten.

Als kind verlangde ik enorm naar een harig huisvriendje

Bijna al mijn vriendinnetjes hadden een kat of een hond, soms zelfs allebei. Helaas waren mijn ouders geen fan van dieren die geluid maakten, stonken en overal poepten en piesten. Mijn dierenliefde kon ik gelukkig wel bij anderen kwijt. In de zomervakantie fietste ik van hot naar her om katten, cavia’s en konijnen van vakantie vierende vriendinnen te verzorgen. Toen ik jaren later op kamers ging, was ik veel de hort op. Daardoor kwam het er niet van om een kitten te nemen. Met een partner die allergisch is voor allerhande dierenhaar woon ik nog altijd zonder dierlijke huisgenootjes.

Dat neemt niet weg dat ik dolgraag een corgi zou hebben

Corgi’s zijn vriendelijk, trouw en extravert. Ze vinden het heerlijk om tussen de mensen te zijn en doen alles voor hun baasje. Ze zijn alert, assertief en toegewijd. De hondjes staan bekend om hun intelligentie en leergierigheid, maar moeten wel weten waar ze aan toe zijn. Het is niet voor niets dat ik zo dol ben op corgi’s. Ik bezit dezelfde kenmerken en herken me in hun karakter. Ik ben loyaal, ga grondig te werk en hecht veel waarde aan een gedegen briefing of overdracht. Is die in orde en zijn de kaders duidelijk, dan ga ik ervoor. Mis jij nog een corgi in je team? Neem dan contact met me op, wellicht word ik jouw trouwe bondgenoot voor jullie (eind)redactiewerk!

Spread the love