Mijn blog levert mij klanten op!

Eerder dit jaar ontving ik een appje van een oude klasgenoot van me. Moesten we niet eens een bakkie doen en over mijn schrijfkwaliteiten babbelen? Hij had via LinkedIn mijn blog gelezen, zei hij. We spraken af voor een virtuele kop koffie om bij te praten en zaken te doen. Een half uur later had ik een nieuwe vaste klant in de pocket, zelfs voor onbepaalde tijd mocht de proefperiode van een maand ons goed bevallen. Inmiddels ben ik al een half jaar met veel plezier voor deze klant aan het werk. En dat dankzij een paar blogs!

De afspraak met deze nieuwe klant heb ik te danken aan mijn blogs

Mijn nieuwe vaste opdrachtgever ken ik al sinds mijn zestiende. Samen met zijn team voert hij mooie maatschappelijke projecten en campagnes met impact uit in het sociaal domein. Ze misten nog een tekstschrijver voor hun flexibele schil. Wie zouden ze daar eens voor kunnen benaderen? En voilà, daar kwamen mijn berichten op Linkedin voorbij. Een lange adem en consequent bloggen en posten heeft dus echt zin als zzp’er.

Bloggen is voor mij een must

Ik moest wel enige schroom overwinnen voordat ik durfde te beginnen. Tien jaar geleden maakte ik een account aan op Blogspot. Heel spannend vond ik het, die eerste verhalen publiceren. Where is Eliane’s mind heette mijn blog (het bestaat nog, kijk maar eens hier). Waar zijn Eliane’s gedachten, de titel zegt het al. Ik schreef vooral over dingen die me opvielen of ergerden in het dagelijks leven. Al snel had ik een handjevol volgers, die ook nog eens commentaar posten als ik een blog had live gezet. Dat is inmiddels wel een beetje anders. Tegenwoordig blog ik op mijn website en op sociale media, en deel ik alleen die uitstapjes van mijn ‘mind’ die voor mijn mogelijke klanten relevant zijn.

Maak de zoekmachines blij met blogs

Wie blogt die blijft, is voor mij een waarheid als een koe. Maar het levert ook klanten en dus inkomsten op. Door mijn blogs op Linkedin en Instagram te posten, met een link naar mijn website, kom ik in de picture bij potentiële klanten. Voor een freelance tekstschrijver is bloggen sowieso een must. Ook de zoekmachines worden heel blij van bloggen. Sterker nog, je kunt eigenlijk niet zonder bloggen (of vloggen) als zelfstandig ondernemer. Met goede content en regelmatig bloggen help je jouw website hoger in de zoekmachines terecht te komen.

Bloggen voor klanten, dat kan ik ook

Iedere maand schrijf ik blogs, die ik op de blogpagina van mijn website publiceer. Ik word altijd blij van de reacties die m’n lezers in de comments posten. Als jij nou ook ‘iets’ wil met bloggen of maandelijks blogverhalen wil gaan delen, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Ik denk graag met je mee voor mooie verhalen of originele invalshoeken voor jullie blogs. En ik kan ze desgewenst ook voor je schrijven! Meer weten? Stuur me een bericht via het contactformulier.

Spread the love