In mei leggen alle vogels een ei (en zing ik zoals jij gebekt bent)

Iedere ochtend schreeuwen ze me wakker. De meeuwen op het hoge dak aan de overkant van ons huis. Met elkaar doen ze een krijswedstrijd. En als het een beetje meezit, doen de nijlganzen uit de buurt ook nog mee. Geloof me, in die geluiden heb je om 7 uur ’s ochtends echt geen zin. En ik woon niet eens aan de kust! Dan hoor ik toch liever een paar koerende tortelduifjes dat elkaar in mijn dakgoot de liefde verklaart. Een stuk prettiger voor mijn gevoelige oren. En sta ik zo fris als een hoentje op.

Net als de tortels heb ik een boel noten op mijn zang

Dat moet ook wel, want in het sociaal domein zingt ieder vogeltje zoals het gebekt is. Als communicatievogel heb ik een uitgebreid repertoire aan liedjes. Ik haal de hoge tonen van een zanglijster, maar het getjilp van een huismus gaat me ook goed af. Melodieus fluiten als een merel of de lokroep van een vink produceren, ook geen probleem. Ik ben flexibel genoeg om verschillende deuntjes aan te passen aan diverse doelgroepen en situaties. Schreeuwen laat ik trouwens liever aan de zeemeeuwen over.

Meestal vlieg ik mee met de wind die er waait

Net zoals vogels zich aanpassen aan hun omgeving en een verscheidenheid aan geluiden tevoorschijn toveren om te communiceren, stem ik de vragen en wensen van mijn opdrachtgevers af. Of het nu gaat om het schrijven van een brochuretekst, social posts maken voor een wervingscampagne of interviews voor de wijkkrant, als communicatieprofessional moet ik allerlei liedjes kunnen zingen om effectief te communiceren. En komt de ene vogel bij mij uit de buurt, weer een ander is er eentje uit de regio of een trekvogel, op weg naar een andere bestemming.

Als communicatievogel kan ik niet zonder empathie

Om de boodschap van een organisatie effectief over te brengen, is je kunnen verplaatsen in jouw doelgroep essentieel. In het sociaal domein zijn dit vogels van diverse pluimage. Wie de doelgroep ook is, ouders van jonge kinderen, ervaringsdeskundigen, medewerkers van een welzijnsorganisatie noem ze maar op, de juiste dosis inlevingsvermogen stelt mij in staat de passende toon, taal en boodschap te kiezen die aansluit bij de behoeften en belangen van de ontvangers.

Per organisatie pas ik mijn gezang aan

Het kunnen aanpassen van mijn zang aan de organisatie waarvoor ik werk is heel belangrijk. Elk bedrijf heeft immers zijn eigen unieke identiteit, missie en doelstellingen. Het is aan mij als professionele zangvogel om deze te vertalen naar overtuigende en effectieve communicatie. Beter een vogel in de hand, dan tien in de lucht gaat hier alleen niet op. Zonder koers of richting maar een beetje gaan kwetteren, heeft namelijk niet echt zin. Samen de vliegroute bepalen wel.

Is de opdracht helder, dan loop ik als een kievit voor je

Die vele noten op mijn zang komen hierbij uitstekend van pas! Ik ben breed inzetbaar, werk snel en efficiΓ«nt en laat jou graag pronken met mijn veren πŸ˜€! En of ik nu jouw nieuwsbrief volschrijf, je jaarverslag redigeer of een berg social posts voor je verzin, ik hoop dat jij er zo trots als een pauw op bent. Terwijl ik dit typ, bedenk ik me: in mei leggen alle vogels een ei! Dus wil jij komende maand weten welk deuntje ik voor jou kan zingen? Kwetter dan vooral een berichtje in mijn DM! Β 

Spread the love