Rust in je huis, rust in je hoofd

Deze tegeltjeswijsheid zag ik op een van de Instagramaccounts die ik volg. Niet zo gek dat het algoritme me die post laat zien. Want een rustig hoofd is heel belangrijk voor een hoogsensitieve ADD-er zoals ik. Voldoende slaap, beeldschermloze avonden en prikkelvrije rustmomenten staan hoog in het vaandel in huize Groenendijk. Rust in mijn huis daarentegen, dat is een geheel ander verhaal. Het is bij mij thuis opgeruimd en schoon, zover dat kan in een 19e eeuws appartement. Maar ik ben ook een verzamelaar. Mijn huis is eh… nogal vol! Ik word gelukkig van veel spulletjes om me heen. Vintage dierenbeeldjes, leuke kandelaars, kleurige kussens en kunstkaarten in oude lijstjes aan de muur. I love it!

Aan mijn lijf geen Marie Kondo!

Ik ben een hoarder light, ik geef het grif toe. Maar wel een happy hoarder. Mijn prullen en curiosa dragen bij aan mijn woongeluk. Terwijl ontspullen toch heel hip is en een spaarzaam ingericht huis enorm woke schijnt te zijn. In coronatijd gingen veel mensen uit verveling hun huis opruimen. Ze vulden tassen, dozen en containers met boeken, speelgoed, kleding en meubels. Op den duur wisten de kringloopwinkels zelfs geen raad meer met de continue stroom aan ouwe meuk die er binnen kwam. Spulletjes die ik dan weer graag op de kop tikte. Ik woon op zestig vierkante meter, dus ben noodgedwongen selectief over wat er in komt. En zo blijft de verzamelwoede ook binnen de perken.

Wat ik dan weer niet kan zeggen van mijn computer

Daar staan tienduizenden digitale foto’s op. In aparte mapjes, dat dan weer wel. Het item ‘foto’s uitzoeken’ verhuist al jaren mee op mijn To Do-lijst. Laat staan dat ik er -zoals het oorspronkelijke plan- geprinte fotoboeken van maak. En wat dacht je van oude Powerpointpresentaties, sollicitatiebrieven uit 2009, ontelbare suikervrije recepten en de conceptteksten van mijn allereerste website. Tel daarbij duizenden Boomerangs en Instagramfilmpjes op, mijn complete achtjarige mediacoacharchief en het mapje ‘blogs nog niet af’. Marie Digikondo zou me hierbij kunnen helpen!

Schrijven is een creatief proces

Soms moet ik letterlijk even afstand nemen als ik met een tekst aan het worstelen ben. Dat hoort er bij. Ook is het helemaal prima om je eigen blogs te hergebruiken. Maar blogs die niet af zijn, komen dat meestal ook niet. Ik heb de afgelopen twee jaar in elk geval niet in dat mapje gekeken, laat staan dat ik een conceptversie heb afgemaakt. Misschien heb jij ook van die lijstjes en mapjes. Vol losse eindjes, maar geen tijd om ze aan elkaar te knopen. Zoals die webteksten die nodig eens moeten geredigeerd. Een nieuw jasje voor je nieuwsbrief. Of eindelijk eens die folder herzien. Ik help je er graag mee! Neem contact met me op, dan bespreken we wat ik voor jou kan doen voor meer rust in jouw werk én hoofd!

Spread the love