Jouw glutenvrije warme woordenbakker

Sinds anderhalf jaar eet ik glutenvrij. Stoppen met tarwe was een van de adviezen van de hormooncoach bij wie ik een bloedtest had laten doen. Ik bleek last te hebben van een lekkende darm (lees: een verhoogde doorlaatbaarheid van de darmwand). Daardoor worden vezels, vitaminen en mineralen niet goed opgenomen. Haar advies? Producten met gluten en lactose vermijden. In het begin was het even wennen om geen bammetjes meer te eten. Nederland is immers echt een broodland. Bij de bakker kom ik nog maar zelden. Lunchen doe ik tegenwoordig vooral met groenten. En boekweitwafels en linzencrackers vind ik inmiddels net zo lekker als een desemboterham!

Op mijn website noem ik mezelf een woordenbakker

Ik moest er om grinniken toen ik die webtekst onlangs terug las. Ik schreef de tekst toen ik nog dagelijks boterhammen naar binnen werkte. Als beelddenker zie ik die warme woordenbakker helemaal voor me. Ik sta achter de toonbank in de taalbakkerij, met gelakte nagels, mutsje op en een schortje voor. En dit keer zonder spatlap, want die mag na twee jaar pandemie eindelijk af. In de bakkerij geurt het heerlijk naar versgebakken woorden. Achter de oven hangen diverse broodletters aan de muur. De vitrine is gevuld met krokante taalkronkels. De klant is koningin in deze bakkerij. Zoet of hartig, pittig gekruid of juist neutraal van smaak, met of zonder rozijntjes, noten of pitten, dat is allemaal afhankelijk van hoe mijn klant haar broodje blieft.   

Ik houd er ook een pleidooi over m’n vak

Want teksten schrijven is een vak. Een mooi vak, dat ik met veel enthousiasme en toewijding uitvoer. Ik vind het fijn om mijn klanten te helpen met hun broden teksten. Jouw tekst is voor mij als een boterham. Jij levert zo’n bammetje bij me aan en ik versier ‘m met goede, liefst duurzame ingrediënten. Het beleg bepaal je zelf, maar je kan mij ook laten kiezen. Ik kan het brood ook voor je produceren als je dat wilt. Sterker nog, ik kan ook de tarwe voor je oogsten en van het gedorste graan meel maken. Het deeg kneed ik zorgvuldig door tot een elastisch geheel en laat ik indien nodig ook nog rijzen. Wat voor soort brood je ook wilt, ik bak en beleg het met dezelfde liefde en inzet.

Zoete broodjes bakken doe ik alleen niet!

Als warme woordenbakker sta ik klaar voor mijn opdrachtgevers. Ik ontvang van te voren het liefst een duidelijke ingrediëntenlijst en een heldere bakinstructie, zodat ik fluks aan de slag kan. Ben jij inmiddels benieuwd wat ik voor jou en/of je organisatie kan bakken in m’n woordenbakkerij? Neem dan contact met me op! Ik vertel je graag meer over de brood- en belegsoorten die ik in de aanbieding heb. Een keer een broodje met me eten kan natuurlijk ook. Maar dan wel eentje zonder gluten!

Spread the love