Deze maand oogst ik dankbaarheid!

Mijn schrijfcoach Paula vertelde vorige week over oogstfeesten. Ik kende dit verschijnsel eigenlijk niet. Dit is de tijd waarin mensen van oudsher een krachtbuidel maakten, waarmee ze de oogst bij zich hielden voor de donkere periode die er aan zou komen. Overal in het land worden in deze tijd van het jaar oogstfeesten gehouden. Oorspronkelijk werden deze feesten georganiseerd als uiting van dankbaarheid voor de oogst. Vandaag de dag zijn er oogstfeesten in de vorm van herfstfestivals, streekmarkten met lokale producten en oude ambachten en plukfestiviteiten.  

Terwijl de regen hier tegen de ramen tikt, kijk ik terug op mijn oogst

Mijn persoonlijke oogst in dit geval. Want wat heb ik al een productief jaar achter de rug! Ik oogst wat ik de afgelopen twee jaar gezaaid heb. Na doelbewust gestructureerd en gedisciplineerd werken aan mijn online zichtbaarheid met bloggen en social posts heb ik nu een groepje vaste klanten waar ik me met hart en ziel voor inzet. Organisaties in het sociaal domein die met hun mooie projecten het verschil maken in de levens van kinderen, jongeren en gezinnen. Die ik op mijn beurt onder meer ondersteun met het zichtbaar maken van de impact die ze met hun projecten maken. Het zijn fijne opdrachtgevers, voor wie ik graag een stapje harder loop.  

Zonder mijn blogs was ik niet in hun vizier gekomen

Bloggen is een kwestie van doen en volhouden. Net als voor je online marketing moet je als zzp’er tijd inplannen om te schrijven. De blogwerkdagen van Paula, bij wie ik elke twee maanden een hele dag aanschuif om stukkies te tikken, helpen me daar enorm bij. Want ook ik heb niet altijd zin of inspiratie om te bloggen. En net als met de fruitoogst zitten er wel eens rotte stukjes tussen, valt er een te vroeg van de boom of mislukt de oogst zelfs. Paula reikt de schrijfhaakjes aan, mijn vingers, toetsenbord en fantasie doen de rest. Met de schrijfoogst van zo’n dag kan ik dan weer een tijdje vooruit!   

Vroeger nam ik elke klus aan

Altijd bang om een opdracht -en dus inkomen- mis te lopen. En selectief zijn, ho maar! Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat je bedrijf daar niet beter van gaat lopen. In tegendeel! Als je focus aanbrengt in je dienstverlening en kritisch durft te kijken naar zowel opdracht als opdrachtgever komt dit je zaak ten goede. Zo zeg ik nee tegen een dik betaalde klus voor een verzekeringsmaatschappij. En ja tegen een kleine maatschappelijke organisatie met beduidend minder budget. Voor dit soort clubs werken geeft me een goed gevoel. En ook al ben ik freelancer, ik hoor toch bij het team ♥. Mijn oogst is dankbaarheid. Daar ga ik deze 3 oktober (Leidens Ontzet in mijn stad) een lekkere appelcider op drinken. Uiteraard van de nieuwste oogst😉.

Spread the love