Afscheid van een corgiqueen

Vandaag is de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth. Na zeventig jaar op de troon en elf dagen nationale rouw is the queen naar haar laatste rustplaats gebracht. Nu heb ik niet zoveel op met het Britse (of enig ander) koningshuis. Maar ik heb wel wat met de harige viervoeters die decennia lang bij Elizabeth op Buckingham Palace woonden: de corgi’s. Liefst dertig had Elizabeth er in haar lange leven. Haar vader king George nam in de jaren dertig een corgi als huisdier. Zo wakkerde hij de corgi love aan bij zijn dochter en troonopvolger Elizabeth. Op haar achttiende verjaardag kreeg ze de eerste, Susan. Naar het schijnt waren alle corgi’s die hierna in huis kwamen afstammelingen van deze Susan.

Een corgi is een dwergherder

Een mini-herdershond met een onweerstaanbaar schattige snoet. Hun geringe formaat compenseren ze met hun intelligentie en levendige, charmante karakter. Ze worden graag uitgedaagd en zijn het liefst dicht bij hun baasje in de buurt. De corgi’s van Elizabeth weken ook zelden van haar zijde. De koninklijke corgi’s staan op vele foto’s, figureerden in filmpjes en stalen de show in de video die the queen liet maken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012. Drie jaar later verscheen The Queen’s Corgi, een kostelijke animatiefilm geïnspireerd op Elizabeth en haar favoriete hondjes.

Misschien is het een broodje aapverhaal

Maar ik las dat de corgi’s van de Engelse koningin geen gewone hondenbrokken aten. Integendeel! De koninklijke blaffers kregen een koninklijk menu voorgeschoteld. Het beste van het beste konijnen- en rundvlees, altijd fijn gesneden en zonder botjes! Stikken in kippenbotjes betekende ontslag voor de chefkok. Ik wist ook niet dat de hondjes een eigen corgi room hadden met lakeien die hen bedienden. En dat de koningin met haar corgi’s fokte en zo een nieuw hondenras bedacht: de dorgi! Dit ontstond toen de teckel van wijlen haar zus prinses Margaret een intiem momentje had met Elizabeths corgi. Tot aan haar overlijden woonden er zowel corgi’s als dorgi’s in het paleis (ik lach terwijl ik dit typ)!

Vorig jaar blogde ik al eens over mijn corgi crush

Nu the queen ter aarde is besteld, kan ik geen ander thema bedenken dan haar lievelingshondjes. Want ik lijk qua karakter wel een beetje op een corgi. Ook ik ben klein, energiek en toegewijd. En speels, maar zeker geen schoothondje! Net als corgi’s ben ik trouw en leergierig; wel willen we graag weten waar we aan toe zijn! Dan heb ik meteen een bruggetje naar mijn opdrachtgevers :-): ik ben loyaal, werk nauwkeurig en hecht veel waarde aan een duidelijke opdracht. Is die in orde en zijn de kaders helder, dan mag je me loslaten in het veld. Mis jij nog een corgi in je team? Neem dan contact met me op! Wie weet word ik jouw trouwe tweevoeter voor jullie (eind)redactiewerk!

Tot slot: kijk deze video voor nog meer grappige feitjes over de corgi’s van koningin Elizabeth!

Spread the love