Een glamourfoto is niet professioneel

Die reactie kreeg ik eens op mijn nieuwe zakelijke profielfoto. Ik had een paar jaar geleden een vintage fotoshoot cadeau gekregen. De gemaakte foto’s waren prachtig! Een van de portretten had ik op LinkedIn geüpload. De feedback van een HR-adviseur uit mijn netwerk was niet mals. Die foto kon echt niet vond ze. Niet professioneel. Veel te pikant. En ik gaf er het verkeerdere signaal mee af. Wat ze daarmee precies bedoelde, daar kon ik alleen maar naar gissen. 

Op die foto zag ik eruit als een filmster

Ik ben dol op de looks uit de jaren dertig en veertig. Hoe leuk was het om bij die fotoshoot opgemaakt en aangekleed te worden als een moviestar uit die tijd. De visagist en fotograaf hadden hun best gedaan mijn sterke punten te benadrukken. Ik keek dan ook verrast en tevreden naar mijn spiegelbeeld. Zo wilde ik er elke dag wel uitzien! Ik vond het best spannend om de foto’s online te delen. Want een stemmetje in mijn achterhoofd bevestigde het commentaar van de feedbackgever. Te shiny, te geposeerd, te gestyled, teveel make-up, gewoon too much! Ik haalde de foto van mijn LinkedInprofiel.

Zo liet ik kritiek van een ander mijn look en feel bepalen

Als sinds mijn puberteit vind ik het leuk om mijn haar in opvallende kleuren te verven en draag ik eigenlijk nooit kleding die ‘in de mode is.’ Nu had ik heel mooie foto’s laten maken, waarmee ik mezelf ook nog eens kon onderscheiden als ondernemer. En nu durfde ik deze niet te delen! Want stel dat potentiële klanten ook zo naar m’n foto’s keken en ik opdrachten zou mislopen vanwege het hoge filmstergehalte op mijn LinkedInaccount?

Of mijn looks klanten hebben afgeschrikt, weet ik niet

Maar wat ik wel weet, is dat diegene die de ongevraagde feedback gaf niet mijn potentiële klant is. De opdrachtgevers waarvoor ik werk, waarderen mij om wie ik ben. En zijn blij met het werk dat ik voor hen oppak. Ik help ondernemers en organisaties in het sociaal domein met het zichtbaar maken van hun sterke punten! Samen met mijn opdrachtgevers kijk ik wat hen onderscheidend maakt in hun werkveld. En hoe we dit het beste kunnen laten zien, in woord en beeld! Ik heb inmiddels een tweede vintage fotoshoot achter de rug bij Sugarcoated. De prachtige foto’s vind je hier op mijn site en op mijn Instagram. En op LinkedIn natuurlijk :-D!

Spread the love