We hebben een Eliane nodig!

Je leest de openingszin van een telefoongesprek met een van mijn vaste opdrachtgevers. Hij heeft een projectbureau dat mooie sociaal-maatschappelijke projecten en impactvolle jongerencampagnes bedenkt én uitvoert. Eerder die maand had hij m’n blogpost op LinkedIn gespot. Eureka! Fluks maakte hij een to do-lijstje en appte me voor een belafspraak. De corporate nieuwsbrief moest herzien, de website geactualiseerd en misschien wilde ik ook meedenken met een meer strategische aanpak voor de socials van zijn projecten? Inmiddels zijn we dik twee jaar verder en werk ik met veel plezier samen met hem en zijn team.

Klanten denken aan me als ze tekstueel vastlopen

Vlak voor kerst ontving ik een berichtje van een oud-collega. Ze had de uitnodiging voor mijn LinkedIn bedrijfspagina geaccepteerd en las mijn biografietekst. In haar hoofd rinkelde een belletje. ‘Ik heb nu een Eliane nodig!’ Nog voor de start van het nieuwe jaar Zoomden we een uur over haar coachingspraktijk. Ook al hadden we elkaar elf jaar niet gezien of gesproken, we pikten de draad in een mum van tijd op. De samenwerking was snel beklonken. Een kersverse nieuwsbrief is in de maak, haar website krijgt binnenkort nog wat redactionele TLC en ik ondersteun met de PR voor haar workshops persoonlijke ontwikkeling.

Het voelt als een warm bad als klussen zo op mijn pad komen

Alleen al het idee dat mensen aan mij denken als er iets moet gebeuren op communicatiegebied vind ik leuk. En het geeft ook veel voldoening als mijn eigen tekstuele geploeter haar vruchten afwerpt. Sinds een jaar of twee maak ik structureel werk van mijn blogs en ben ik veel actiever op LinkedIn. Hiermee kom ik op de radar van potentiële klanten. En dat werkt! De LinkedIn-nieuwsbrief die ik sinds kort verstuur, is ook een handige manier om in beeld te blijven. Soms gaan er maanden overheen voordat opdrachtgevers contact met me opnemen. Maar als ik ze dan spreek en hoor dat ze via m’n blogs bij mij terecht zijn gekomen, gloei ik van trots. 

Bloggen is een must

Voor mij als tekstschrijver is regelmatig bloggen een ‘moetje’. Niet alleen als marketingmiddel om mensen naar mijn site trekken, bloggen helpt ook voor de vindbaarheid in de zoekmachines. Potentiële klanten kunnen op m’n site lezen of mijn schrijfstijl hun cup of tea is. En of ik de persoon ben die ze zoeken voor hun communicatiewerk. Gelukkig voelt bloggen voor mij niet als ‘moeten’. Ik vind het heerlijk om te doen! Dat enthousiasme breng ik weer over op mijn opdrachtgevers; dit jaar schrijf ik voor meerdere klanten blogs en (web) artikelen. Voor hen een opluchting en een taak minder, voor mij een fijne klus om mijn centjes mee te verdienen 😊. Heb jij ook een Eliane nodig? Stuur me dan een berichtje via de site of app me, dan neem ik contact met je op.  

Spread the love