Jouw hoofd in beeld, ja graag!

In een van mijn eerdere blogs schreef ik al eens over: de talenten van mijn klanten. En hun bescheidenheid daarover! Mijn opdrachtgevers zijn ontzettend goed in hun vak. Terwijl ze een spotlight verdienen, blijven die talenten vaak onderbelicht. Laat onbescheiden zien wat je in huis hebt, is steevast mijn advies 😃. Schrijven of spreken over hun talenten is nog tot daaraantoe. Maar die foto of video, moet dat nou echt?

Mijn kop in beeld, daar zit toch niemand op te wachten?

Je wilt niet weten hoe vaak ik dat te horen krijg. En echt niet alleen van vrouwen. Mensen zijn enorm kritisch op zichzelf als het om beeld gaat. Of hebben oprechte weerstand tegen foto’s waar ze zelf op staan. Op hun privé socials posten ze foto’s van de kinderen, de vakantie of hun eten. Maar gaat het om de website of zakelijke social media-accounts, dan stagneert de boel. Een ernstige vorm van zelfkritiek en een acuut gebrek aan inspiratie krijgen de overhand. En zo wordt er vanuit de zakelijke accounts enkel nog gezonden, zonder interactie, zonder echt contact met hun volgers.

Terwijl social media toch draait om interactie

Je ‘zit’ op social media om te socializen. WhatsApp, Instagram of Facebook zijn verbonden met je online sociale leven en tevens een virtuele etalage van jouw wereld. En of je nu een persoon of bedrijf bent, mensen willen jou zien. Ze willen jou beter leren kennen. En dat gaat toch het makkelijkst als je de persoon in beeld hebt. Foto’s en video’s zijn uitstekende middelen om jezelf en je organisatie in the picture te zetten. Geef je volgers een kijkje in je keuken. Hoe ziet jullie kantoor eruit? Wie zijn jouw kamergenoten? Wie is de snoepkont van de afdeling? Of zet jullie vrijwilligers eens in het zonnetje! 

Mijn Insta is een mengelmoes van zakelijke en persoonlijke posts

Als ik een foto van mezelf op Instagram of Linkedin post, schiet mijn bereik daar omhoog. Is het een stockfoto of een visual met tekst, dan scoort dat veel lager. Je (onbetaalde) bereik op social media is een kwestie van trial & error. Nog los van het steeds weer veranderende algoritme moet je vooral uitproberen en ‘doen’. Kies voor een mix van aansprekende posts, met steeds een andere insteek. Maar voor al die berichten geldt: zorg voor goed en aansprekend beeld, met bij voorkeur jouw snoet erop! Want ja, dat gezicht willen ‘de mensen’ maar al te graag zien!  

Neem je volgers mee in jouw leven en dat van je bedrijf

En begin vandaag nog met een online band opbouwen! Vallen die posts in de smaak, dan willen die volgers vaker en meer van je zien. Dat betekent niet dat je elke dag selfies moet maken of doorlopend moet delen waarmee je bezig bent. Beter wekelijks een of twee goede berichten dan inhoudsloze posts waar mensen zonder te kijken langs scrollen. Zorg dus dat je minstens een keer per week een persoonlijk bericht plaatst. Met een kekke kiek van jouw werkplek of collega’s, de locatie waar je deze week een training geeft of een klus waarmee je druk bent. Denk niet te moeilijk. Wees creatief! Maar vooral: wees jezelf! Zo zien we je graag.

Spread the love