De zomerperiode is geen komkommertijd

Het is nog geen juli, maar de zomervakantie is al begonnen. Zo lijkt het tenminste als ik door de stad loop. Zowel het park bij mij om de hoek als de terrassen aan de gracht zitten iedere dag bomvol. De summer vibes vliegen je er om de oren. De zon schijnt dan ook al heel wat weken uitbundig. Winterkleding is naar zolder verbannen, slippers en sandalen zijn afgestoft en in huis draait de ventilator nu al overuren.

Dat zomergevoel werkt aanstekelijk

De geplande zomervakantie is nog een eind weg, maar voelt door het zomerweer toch dichterbij. Mensen worden blij van de zon. De zon stimuleert je vitamine D-aanmaak en geeft een boost aan je serotonine en andere gelukshormonen. Ook ik heb veel meer zin en energie om leuke dingen te doen en terrasjes te pakken met vriendinnen. Daarnaast is het langer licht buiten, zijn er weer volop aardbeien te koop en kan ik ook ’s avonds nog naar de ijssalon voor een bolletje caramel zeezout.

De zon heeft ook nadelen

En dan heb ik het niet over verbrande lichaamsdelen omdat je vergeten bent om je in te smeren. Of over de klamme hitte die in je slaapkamer blijft hangen. Of de zwermen fruitvliegjes die ineens overal opduiken. Als het aan het eind van de lente al zomers warm is, krijg je de neiging de boel een beetje te laten waaien. Het is te lekker weer om binnen te zitten, die ene klus doe ik morgen wel. Nu schijnt de zon nog, laten we het er van nemen en naar het strand fietsen.

Er duikt een zomerse kwaal op

Mensen krijgen last van uitstelleritis. Dat laat-maar-even-waaien-gedrag komt door het zomergevoel. De maand mei was zo koud en nat, het is ein-de-lijk mooi weer, daarvan moeten we profiteren. Die mails verstuur ik later nog wel een keertje. Ik heb nu een portie vitamine D nodig, laten we buiten gaan lunchen. Dat projectplan kan heus wachten. De tuin moet echt deze week zomerklaar gemaakt. Geen probleem om de nieuwsbriefdeadline een paar dagen op te rekken.

Zomerweer als excuus-Truus

Alleen gaat die Truus voor mij niet op. Deze periode tot aan mijn zomervakantie is voor mij een handen uit de mouwentijd. Juist in die warme, lome maanden kan ik mijn klanten helpen met klussen die door de hectiek van de dag (of door de zomerkwaal ๐Ÿ˜‰) blijven liggen. Zoals de folderlijn die hoognodig geactualiseerd moet. De nieuwsbrief die al maanden niet verschenen is en eigenlijk een nieuw jasje nodig heeft. Of het zakelijke Instagramaccount dat nu echt eens moet opgetuigd.

Voor mij geen komkommertijd!

Sterker nog, ik vind de zomer een heerlijke tijd om communicatieklusjes te doen. Dit is een goede periode om een overzicht te maken van wat er (nog) nodig is op jouw afdeling of bij jouw organisatie. De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om jouw communicatie op orde te krijgen! Mocht je daarbij ondersteuning of advies nodig hebben, schroom dan niet contact met me op te nemen. Ik denk graag met je mee.

Spread the love