Aan mijn lijf geen Marie K ๐Ÿ˜‰

Deze tegeltjeswijsheid zag ik laatst op Instagram. Niet zo gek dat het algoritme me die post laat zien. Want een rustig hoofd is heel belangrijk voor een hoogsensitieve ADD-er zoals ik. Zo’n kalme kop behoud ik door minimaal acht uur slaap, weinig nieuws te consumeren, na 20 uur de smartphone aan de kant te leggen รฉn prikkelvrije rustmomenten in te plannen. Rust in Huize Groenendijk huis daarentegen, dat is een geheel ander verhaal. Het is bij mij thuis opgeruimd en schoon, zover dat kan in een 19e eeuws appartement. Maar ik ben ook een verzamelaar. Mijn huis is ehโ€ฆ nogal vol! Veel spulletjes om me heen vind ik heerlijk en knus. Vintage dierenbeeldjes, allerlei prullaria, leuke kandelaars en kunstkaarten in oude lijstjes aan de muur. I love it!

Geen Marie Kondo voor deze happy hoarder

Ik geef het grif toe: ik ben een hoarder light. Maar wel een happy hoarder. Mijn prullen en curiosa dragen bij aan mijn woongeluk. Terwijl ontspullen heel hip is en een spaarzaam ingericht huis enorm woke schijnt te zijn. In coronatijd gingen veel mensen uit verveling hun huis opruimen. Ze vulden tassen, dozen en containers met boeken, speelgoed, kleding en meubels. De kringloopwinkels wisten op den duur zelfs geen raad meer met de continue stroom aan ouwe meuk die er binnen kwam. Spulletjes die ik dan weer graag op de kop tikte. Ik woon op amper zestig vierkante meter, dus ben noodgedwongen selectief over wat er in komt. En zo blijft de verzamelwoede ook binnen de perken.

Wat ik dan weer niet kan zeggen van mijn computer

Daar staan tienduizenden digitale fotoโ€™s op. In aparte mapjes, dat dan weer wel. Het item โ€˜fotoโ€™s uitzoekenโ€™ verhuist al jaren mee op mijn To Do-lijst. Laat staan dat ik er -zoals het oorspronkelijke plan- geprinte fotoboeken van maak. En wat dacht je van oude Powerpointpresentaties, sollicitatiebrieven uit 2009, ontelbare recepten en de conceptteksten van mijn allereerste website. Tel daarbij ontelbare Boomerangs en Instagramfilmpjes op, mijn complete achtjarige mediacoacharchief en het mapje โ€˜blogs nog niet afโ€™. Marie Digikondo zou me hierbij kunnen helpen!

Schrijven is een creatief proces

Soms moet ik letterlijk even afstand nemen als ik met een tekst worstel. Dat hoort er bij. Ook is het prima om je eigen blogs te hergebruiken. Maar blogs die niet af zijn, komen dat meestal ook niet. Ik heb het afgelopen jaar in elk geval niet in dat mapje gekeken, laat staan dat ik een conceptversie heb afgemaakt (een uitzondering: m’n vorige blog!). Misschien heb jij ook van die lijstjes en mapjes. Vol losse eindjes, maar geen tijd om ze aan elkaar te knopen. Zoals die webteksten die nodig eens moeten geredigeerd. Een nieuw jasje voor je nieuwsbrief. Of eindelijk eens die folder herzien. Ik help je er graag mee! Neem contact met me op, dan bespreken we wat ik voor jou kan doen voor meer rust in jouw werk รฉn hoofd!

Spread the love