Een leven lang leren….maar eerst mezelf nog even activeren!

Totaal: €1500 las ik op mijn computerscherm. M’n online boekhoudprogramma had alle bedragen keurig voor me opgeteld. Met het jaarlijkse blogschrijfdagabonnement erbij kwam ik zelfs op meer dan €2000. Dat bedrag gaf ik het afgelopen jaar aan deskundigheidsbevordering uit. Of bijscholing, hoe je het ook noemen wilt. Je kennis op peil houden en nieuwe dingen leren is belangrijk voor een freelance communicatiepersoon. En als mens trouwens ook, met leren stop je eigenlijk nooit.

Bijscholing zie ik als een noodzaak

Toch is het in mijn dagelijkse praktijk vaak een bijzaak 😉. Investeren in studiedagen en daarna achterover leunen. Zo was ik in 2023 bij een training short video’s maken. Na een theoriedeel mochten de deelnemers onder begeleiding van de twee enthousiaste social media-experts zelf aan de slag met Reels en TikTok-filmpjes. Leuk om te doen, maar ook lastiger dan ik had gedacht. Vooral het editen op m’n mobiel vond ik moeilijk. Na de cursus lag er een tasje voor ons klaar met de beider boeken van de trainers. Zo handig, kon ik er thuis lekker mee aan de gang.

Die boeken liggen dus stof te happen op mijn bureau 

Iedere week nam ik me voor ze door te lezen en met Reels te gaan oefenen. Telkens kwam er  iets tussen, was er een spoedklusje of gaf ik prioriteit aan een andere taak. Zo heb ik ook een jaarabonnement op Frankwatching Academy. Het jaar rond mag ik voor een vast bedrag online cursussen en trainingen op het gebied van communicatie en marketing kijken. Ik volgde in 2023 enkele trainingen uit het aanbod, maar had het abonnementsgeld er echt niet uit. Intussen heb ik het banksaldo van Frankwatching met weer een jaar gespekt. En tijd in mijn agenda geblokt voor deskundigheidsbevordering. 

Hetzelfde mechanisme zie ik bij opdrachtgevers

De intentie is er en de motivatie meestal ook, maar het komt er maar niet van om met bepaalde taken aan de slag te gaan. Je neemt je steeds weer voor om nu echt werk te gaan maken van je nieuwsbrief, maar van uitstel komt afstel. Het updaten van de website staat al tijden op je to-do-lijst en schuift ook deze maand weer door. Je wilt echt graag vooruit werken met je contentplanning, alleen kom je niet verder dan je werkweek. Je hebt heus leuke ideeën voor Instagram, maar krijgt ze niet op papier, laat staan in je feed.

Er ontbreekt kennelijk een ding: actie!

Soms heb je gewoon even een duwtje nodig om jou in de actiestand te krijgen. Ik wil jou in het nieuwe jaar niet alleen dat liefdevolle duwtje geven; ik kan je ook helpen met het inkorten van jouw prioriteitenlijst. Door jouw nieuwsbrief, social posts of brochure-update naar mij door te schuiven. Ik ga graag voor je aan het werk, zodat jij met een gerust hart deze taken van je lijstje kan afvinken. Alleen kan ik nog geen Reels voor je maken… daarvoor moet ikzelf nog even in actie komen!

Spread the love