Die blauwe maandag kan er ook nog wel bij!

Morgen is het Blue Monday, ook wel bekend als ‘deprimaandag’. De derde maandag van januari zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. De combinatie van mislukte goede voornemens, de donkerte van de dag en de zomer die nog maanden ver weg is, schijnt bij veel mensen somberheid te veroorzaken. Nu voel ik me vanwege verdrietige berichten in de privésfeer al een paar weken nogal blue. En de zoveelste corona lockdown woog dit keer ook tamelijk zwaar op mijn gemoed. Deze blauwe deprimaandag kan er eerlijk gezegd ook nog wel bij. Kom maar op!

Ieder jaar hetzelfde liedje

Net als ieder jaar zal Blue Monday weer trending topic zijn. Het is dan ook een ideale dag om een positief geluid te laten horen, mensen een welgemeend hart onder de riem te steken en producten met blauwe maandagkorting te verkopen. Bedrijven, organisaties en zelfstandig ondernemers haken er gretig op in op sociale media met spetterende aanbiedingen en niet te missen koopjes. De vele coaches die we rijk zijn, strooien online scheutig met opbeurende tips en positieve affirmaties om weer in je kracht te staan. Als er maar genoeg mensen over posten, gaat zo’n #bluemonday viral op de socials.

Voor elk thema een speciale dag

Blue Monday is een zogenaamde ‘inhaakdag’, een themadag waarop aandacht wordt gevraagd voor een specifiek onderwerp of persoon. Inhaakdagen als Internationale Vrouwendag (8 maart), Dierendag (4 oktober), de Week van de Opvoeding (3-9 oktober) en Wereld Aids Dag (1 december) zijn mij al jaren bekend. Het worden er alleen steeds meer! Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een dag voor. Wat dacht je van Internationale Bellenblaas Dag, de Doe Eens Vriendelijk Dag, Reddingsboot Dag, Wereld Pinguïn Dag en de Nationale Zwaai Dag?

Meeliften met de trending topics

De inhaakdagen zijn reuze handig voor jouw sociale media accounts. Je kunt per kwartaal bekijken welke themadagen goed passen bij jouw organisatie of afdeling en alvast vooruit werken. In de aanloop naar en tijdens de gekozen inhaakdagen kun je op je socials extra aandacht vragen voor het thema van die dag, de diensten die jij aanbiedt of de activiteiten waaraan jouw doelgroepen kunnen meedoen. Gebruik de landelijke en lokale hashtags die bij de inhaakdag horen, zodat je ook vindbaar bent met je posts op de socials. Zo lift je mee met het trending topic van die dag.

Contentkalender op maat

Na blauwe maandag is het in januari verder nog Dag van het Onderwijs (24 januari), Gedichten Dag (27 januari), Privacy Day (28 januari) en zijn er de Nationale Voorleesdagen en de Week van het Vergeten Kind. Ik vind het zelf altijd heel leuk om berichten en acties te bedenken bij inhaakdagen. Maar niet iedereen heeft daar de tijd en/of creativiteit voor. Als jij in 2022 actief aan de slag wilt met de inhaakdagen voor jouw organisatie of onderneming, dan help ik je graag! We brainstormen samen over leuke posts en bijbehorend beeld. Ik maak naar aanleiding hiervan een contentkalender op maat, met uitgeschreven berichten, hashtags en beeldmateriaal. Daarmee kan jij het hele jaar vooruit. Meer weten? Stuur me een berichtje, dan praten we verder tijdens een Teamssessie.  

Spread the love