Uitgerust weer aan het werk?

De zomervakantie zit erop. Na een week of drie, vier vakantie is werkend Nederland weer aan de slag gegaan. De files zijn terug, net als de overvolle spitstreinen. Ik hoop natuurlijk dat mijn lezers heerlijk fris en opgeladen aan de nieuwe werkweek zijn begonnen. Tegelijkertijd weet ik dat sommigen aardig gestrest hun vakantie ingingen. Dat is jammer, want dat kan echt anders.

Vlak voor de zomervakantie is het rennen en vliegen geblazen

Op kantoor bij mijn opdrachtgevers is het in juli doorlopend spitsuur. De To Do-lijst van collega’s is lang. Er moet nog een hele rij taken afgewerkt voordat de koffers kunnen ingepakt. Tussentijds worden nog extra overleggen ingepland, zodat de werkdag soms voor driekwart van de tijd uit vergaderen bestaat. Zo komt die actiepuntenlijst natuurlijk nooit af! En schuift er weer een heleboel door naar eind augustus. Een deel van die taken kan best wachten tot na de grote vakantie. Maar een zo kort mogelijk lijstje voelt nu eenmaal lekkerder….

Zelf ben ik een bezig bazinnetje in deze tijd van het jaar

Als half Nederland met vakantie is, pak ik klusjes op die normaliter onderaan mijn prioriteitenlijst bungelen. Zoals mijn website updaten, nieuwsbrieven lezen (en afzeggen) en mijn e-mailpostbussen opschonen. Of mijn LinkedIn-connecties nalopen en nieuwe social posts bedenken. Aan dergelijke taken komen mijn opdrachtgevers in de zomer amper toe. Zowel op werk als thuis is het voor hen dan flink aanpoten. En wens ik collega’s toe dat ze ‘werk’ kunnen parkeren zodra ze Nederland uit rijden.

Die druk herken ik maar al te goed

In eerdere banen had ik steevast een gigantische lijst met werkzaamheden die ik nog ‘even’ wilde doen voordat ik vakantie kon gaan vieren. Ieder jaar gebeurde hetzelfde; die planning was zelden realistisch, dus verhuisde meer dan de helft van de taken mee naar september. Terug van vakantie wachtte me dan niet alleen overvolle inbox, maar ook een klussenlijst van jewelste. Nagenieten van de vakantie was er niet bij. Ik moest meteen weer vol aan de bak. Relaxed is anders!

In de vakantieperiode gun ik iedereen een Eliane

Hoe fijn is het als je bepaalde taken met een gerust hart kunt overdragen. En dat je wanneer je terugkomt van vakantie je nieuwsbrief in de steigers staat, de contentkalender voor weken is gevuld en de flyerteksten naar de vormgever kunnen. Zo hoef jij niet meteen weer te gaan hollen en begin je jouw eerste werkweek rustig en ontspannen. Nog nagenietend van jouw heerlijke zomervakantie kun je je To Do lijstje afvinken, want Eliane heeft de taken afgerond. Wil jij dat ook? Stuur me dan een DM!

Spread the love