Mijn favoriete ingrediënt is liefde

Eten is een van mijn hobby’s. Ik ben er dol op! Ook op lekker koken trouwens. Mijn favoriete keukens zijn de Thaise en Indiase. Inmiddels kan ik zelf redelijk goed curry’s maken en ook voor gerechtjes als samosa’s of koude loempia’s draai ik m’n hand niet meer om. Okay, het staat niet binnen twintig minuten op tafel. Maar dat mag geen reden zijn om zoiets heerlijks niet zelf te maken. Zo weet ik precies wat er in zit, is het gerecht minder vet en zout en ik kan zelf de kruiden doseren (handig als er pepers in moeten!).

De ingrediënten doen er echt toe

Supermarkten zijn gevuld met gemaksvoer. Naast een breed scala aan kant- en klaarmaaltijden verkopen ze er allerlei pakjes en zakjes om mee te koken. Knorr Wereldgerechten is heus een goede uitvinding voor drukbezette mensen. Maar zelf een maaltijd in elkaar flansen is echt veel smakelijker. En het is ook gezonder, zonder ladingen zout en toegevoegde meuk als smaakversterkers en conserveermiddelen. Google een of twee ingrediënten en er gaat een receptenwereld voor je open. Wat ik ook belangrijk vind: mijn curry’s maak ik zélf op smaak. De ene keer pittiger, de andere keer mild. Afhankelijk van waar ik die dag zin in heb en wie er mee-eet. Net zoals ik schrijf, eigenlijk.

Koken doe ik met liefde

Mijn schrijfwerk doe ik met net zo veel liefde als wanneer ik kook. Voordat ik aan een schrijfklus begin, neem ik met de opdrachtgever het recept door. Voor wie maken we dit gerecht? Is het een lichte lunch of een avondmaaltijd? Welke ingrediënten moeten er in en hoeveel? Hoe lang moet het eten gekookt of in de oven en wanneer moet het ongeveer klaar zijn? Mag het eindresultaat gepeperd zijn of past mild gekruid beter? Zit er een houdbaarheidsdatum aan het maal of is het onbeperkt te nuttigen?

Al tijdens ons gesprek, zie ik het recept voor me

Ik ben een beelddenker en zie in een gesprek meteen beeld bij een verhaal. Hierdoor schrijf ik altijd teksten die bij jou en je organisatie passen. Aan de hand van jouw receptuur geef ik smaak, kleur, en pit aan jouw verhaal, waarmee jij vervolgens kan shinen bij jouw doelgroep. En heeft het toch wat meer diepgang of juist lucht nodig, dan passen we dit tussentijds aan. Samen maken we een topgerecht, dat naar meer smaakt! Behoefte aan een smakelijk recept op maat? App of mail me voor meer informatie!

Spread the love